- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzeme Listesi
- 3 adet haşlanmış orta boy patates
- 1 adet ince doğranmış kırmızı kapya biber
- 1 tutam ince doğranmış nane
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Buğday ya da mısır nişastası
- Sıvı yağ
- oyulup küp doğranan patatesler, uygun boyutlu bir tencereye alınıp üzerine seviyelerini geçecek kadar su eklenip yaklaşık 15 dakika boyunca yumuşayana kadar haşlanmalıdır.
- Haşlanan patatesler suyu süzüldükten sonra, tahta kaşık ya da spatula yardımıyla süzgeçten geçirerek ezip püre haline getirilmelidir.
- Doğranan sebzeler ve nişasta eklenerek yoğurulan hamur, sonrasında açılıp keskin bir bıçakla şeritler halinde kesilerek son şekilleri verilir.
- Patates çubukları, kızgın sıvı yağda kızartılarak servise hazır hale getirilir.