Kremalı Havuçlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
kremali-havuclu-kek-tarifi-nasil-yapilir-696x464.jpg

Havuçlu kek harcı için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Rendelenmiş 1 su bardağı havuç (fazla suyunu sıkın)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş)
  • Vanilya (1 paket)
  • Kabartma tozu (1 paket)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
Kreması için;

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kremalı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?​

  • Nefis havuçlu cevizli kek tarifi için öncelikle tart kalıbımızı hazırlayarak işe başlayalım. Bunun için 1 tatlı kaşığı kadar margarin ile kalıbımızı güzelce yağlayalım. Kalıbın her tarafına margarini sürüp buzdolabına kaldıralım. Bu sayede kekimiz hem çok güzel kızaracak hem de kalıptan çok daha kolay çıkacak. Ve hemen hatırlatalım sıvı yağ ya da tere yağı ile yağlarsanız kekin kalıptan çıkması daha zor olabilir. Bu nedenle bir miktar margarin tercih etmek önemli bir püf noktasıdır.
  • Derin bir çırpma kabını alalım. İçerisine 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edelim. Mikser ile karışımı güzel bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 5 – 6 dakika boyunca çırpalım.
  • Köpük köpük kabarıp krema kıvamına gelen karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ilave edip. Mikser ile bir süre daha çırpalım.
  • Şimdi mikseri bırakalım ve elimize bir spatula alalım. 1 su bardağı havuç rendesinin fazla suyunu sıkalım. Karıştırma kabına alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilave edelim. Spatula ile karıştırmaya devam edelim.
  • 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı karıştırma kabına eleyerek dökelim. Spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Son olarak 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içini de karıştırma kabına ilave edelim. Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi​

  • Buzdolabında yağladığımız kalıbı çıkaralım. Kek harcımızı kalıba dökelim. Eşit bir şekilde yayalım. Kekimizin eşit bir şekilde kabarması için kek kalıbını birkaç kere tezgaha vurduralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Her fırının pişirme ayarı farklı olabilir. Bu nedenle lütfen kontrollü pişirin. Kürdan testi ile fırından çıkarın. Soğuması için bekleyin.
  • Kekimiz fırında pişerken havuçlu kekin kremasını hazırlayabiliriz. Bunun için küçük bir tencere içerisine 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2,5 su bardağı sütü alalım. Çırpıcı ile pürüzsüz oluncaya dek çırpalım. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye pişirelim. Göz göz olunca 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım. Tereyağı eriyince hemen ocağın altını kapatalım. Kremamızı soğumaya bırakalım.
  • Fırından çıkardığımız tart kekimiz ilk sıcağı çıkınca servis tabağına ters çevirelim. Kalıptan çıkaralım. Üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz kremayı döküp eşit bir şekilde yaydıralım.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirelim. Daha sonra antep fıstığı, ceviz içi ve havuç rendesi ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Süsleyip hazırladığımız havuçlu pastamızı buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirelim. Dilimleyerek servis edelim.
  • Havuçlu pasta tarifimizi deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun : )
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt