Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
img_3872.webp

Kek Kalıbının İçini Yağlamak İçin​

tereyağı
1 yemek kaşığı

Kadayıf İçin​

kadayıf
200 gram (g)
tereyağı, eritilmiş
3 yemek kaşığı

Şerbet İçin​

beyaz şeker
1 su bardağı
su
1 su bardağı
çubuk tarçın
1 adet

Krema İçin​

toz şeker
2 su bardağı
yumurta
2 adet
süt
2,5 su bardağı
vanilya çubuğu, uzunlamasına kesilmiş
Yarım adet
un
Yarım su bardağı
tereyağı, doğranmış
2 yemek kaşığı

Vişne Sosu İçin​

vişne, çekirdeksiz
425 gram (g)
pudra şekeri
1 su bardağı
limon suyu
1 yemek kaşığı

Servis İçin​

Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
1 litre (l)

Şefin Önerisi:​


Rachel Allen'in Önerisi: Bu vişne sosu "Butterscotch bademli dondurma kasesi" ile de harika gider. Sosu buzdolabında bir ay boyunca saklayabilirsiniz

Vişne ve Kremalı Kadayıflı Tart Nasıl Yapılır?​

5 Adım
1
Fırını önceden 180°C'de ısıtın. 20 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının içini yağlayın.
Kadayıfı bir kapta erimiş yağ ile birlikte parmak uçlarınızla karıştırın, daha sonra
kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Fırına atıp altın rengi alana kadar, 8-10 dakika pişirin. Şerbet malzemelerini orta ateşteki tencereye koyun, daha sonra altını açıp şekerin çözülmesi için karıştırarak kaynatın.
2
1 dakika süre ile kaynadıktan sonra kadayıfın üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Tarçın çubuğunu içinden alıp artık boşalan tencerenize koyun. Başka bir kapta şekerle yumurtaları 1-2 dakika çırpın. İçinde tarçın olan tencereye sütü ekleyin, vanilya çubuğunu da içine atın ve orta derece ateşte kaynayana kadar pişirin. Yumurta ve şeker karışımına unu ekleyin.
3
Bu malzemeyi sıcak sütün üzerine elekten geçirerek koyun. İyice çırpın ve ocağın altını kısın. Kaynayana kadar çırpmaya devam edin. En son yağı da ekleyip çırpın, sonra ocaktan indirin. Kremayı kadayıfın üzerini kapatacak şekilde dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
4
Vişneli sosu hazırlamak için, vişnelerin suyunu süzün ve bir kaba aktarın. Vişne suyunu, şeker ve limon suyu ile birlikte yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Şeker çözüldükten sonra vişneleri ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.

5
Tartınızı dilimleyerek, yanında ya da üzerinde Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ile birlikte, vişne sosu ile süsleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt