Köfteli Yelpaze Patates Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,014
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 7801
Malzemeler
►12 adet orta boy patates
►500 gr. az yağlı kıyma
►1 orta boy soğan
►Yarım demet maydanoz
►2 yemek kaşığı galeta unu
►2 çay kaşığı karabiber
►1 tatlı kaşığı kekik
►1 çay kaşığı kimyon
►Tuz

Sosu için:
►1 orta boy domates
►1 yemek kaşığı biber salçası
►3 diş sarımsak
►1 tatlı kaşığı kekik
►1 çay bardağı zeytinyağı
►Salça az tuzluysa, tuz
►Ayrıca: 2 bardak su
Köfteli Yelpaze Patates Tarifi
İlk önce patatesleri fırçalayarak yıkayalım.
Patateslere eninden istediğimiz aralıklarla kesikler atalım ama patateslerin tamamen kesilmemesine dikkat etmemiz lazım.
Patatesleri derin bir kaba alalım üstüne çok sıcak su dökelim ve yumuşamaları için köfteyi hazır edene kadar bekletiyoruz.
Köfte harcını 3-4 dk kadar yoğuralım.
Ardından Patatesleri sudan çıkaralım. (Patatesler suda bekleyince elastikiyetleri artıyor. Köfteleri arasına koyarken kırılmıyorlar.)
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yassı şeklini ve patateslerin kesik aralarına koyalım. Hatta bıçağın tersiyle de bastıralım.Bütün patateslerde bu işlemi uygulayalım.
Sos için su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirelim ve üstüne suyu koyalım ve karıştıralım.
Bu sosu fırın tepsisine dökelim ve yayalım. Üstüne patatesleri dizelim. İsterseniz aralarına acı biber de yerleştirilebilir.
Üstünü folyoyla kapatalım 200 derecelik fırında pişirelim.
Yaklaşık bir saat pişen yemeğin üstünü açıp 10 dk daha kızarması için bekletelim ve fırından çıkaralım.
Nefis yemeğimiz servise hazır. Servis yaparkende tepside kalan sosu üstüne gezdirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt