Kıymalı Mantı Hingel Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Kiymali-Manti-Hingel.jpeg


•Malzemeler
3 su bardağı un (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

•İç harcı için
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Karabiber
Kekik
Tuz


•Salçalı sos
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sarımsaklı yoğurt


Kıymalı Mantı Hingel Nasıl Yapılır​

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açarak yumurtayı kırın.Tuz ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun.Hamurumuz ele yapışmayan bastırınca geri gelecek sertlikte bir hamur olsun.İki bezeye ayırıp üzerini bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.Bu sırada harcımız için kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.Bezelerimizi hazır yufkadan kalın olacak şekilde oklavayla açın.Çay bardağı ile açtığımız hamuru keserek artan hamurları tekrar beze haline getirip kurumaması için üzerini örtün.

Kestiğimiz hamurların içine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın.Açılmaması için kenarlarına çatalla bastırın.Farklı şekillerde de kapatabilirsiniz.Arta kalan bezeleride açıp aynı şekilde kapatarak hingellerimizi bir bezin üzerinde veya unlanmış tepside biriktirin.Görseldeki gibi aralarına buzdolabı poşeti sererek buzluğada atabilirsiniz.Tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın.Hingelleri suyun üzerine gelecek şekilde haşlayın.Salçalı sos için tereyağında salça ve kırmızı toz biberi kavurun.Hingelleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirerek servis edin.
Afiyetle.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 16 gün
Mesajlar
25,270
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Yeaps mantı forever
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt