Kıymalı Havuçlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük baş soğan
- Yarım kilo kıyma
- 1 büyük havuç
- Tuz, karabiber
- 4 adet yufka
Yufkanın arasına sürmek için:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1,5 bardak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı (fırına koymadan üstüne sürmek için)
Ekli dosyayı görüntüle 2252
Kıymalı Havuçlu Börek Tarifi Yapılışı
İç harç için, soğanımızı küp küp doğrayıp pembeleşmeye yakın kıymayı koyuyoruz. Suyunu çekerken rendelenmiş havucu koyuyoruz. Havuç biraz öldükten sonra kapatıyoruz, iç harcımız hazır.Yufkayı resimdeki gibi seriyoruz. Sıvı harç için yoğurt, sıvı yağ ve suyu karıştırıp yufkaya sürüyoruz. İç harcımızı koyup rulo şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış kağıtlı tepsiye diziyoruz. Üstüne yine iç için hazırladığımız sıvı harçtan sürüp üstüne ara ara tereyağı koyuyoruz. 170-180 derece arasında kızarana kadar (25 dakika gibi) pişiriyoruz. Afiyet olsun.