Kesme Muhallebi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6633

Malzemeler​

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığından biraz az kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerini süslemek için 1 adet çikolata sosu

Hazırlanışı​

Uygun büyüklükte bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alalım ve karıştıralım. Karışımı ocağa alalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirelim. Ocaktan almadan önce limon kabuğu rendesi ile birlikte tereyağını ekleyelim ve tereyağı eriyince ocaktan alalım. Baton kek kalıbının içine streç film serelim ve hazırladığımız muhallebinin yarısını boşaltalım. Diğer yarısına kakao ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi diğer muhallebinin üzerine dökelim ve spatula ile düzeltelim. Soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve en az bir iki saat bekletelim. Muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına alalım. Üzerini çikolata sosu ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt