Kesme tatlı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
3568


MALZEMELER​

  • 2 adet yumurta sarısı150 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2 çorba kaşığı irmik1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı pudra şekeri5 su bardağı un1 paket kabartma tozuHarç için:2 adet yumurtanın akıBir buçuk su bardağı fındık1 çorba kaşığı kakaoŞerbet için:3 su bardağı toz şeker3 su bardağı su,yarım limon
Yumurta sarısı, tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt