Ekli dosyayı görüntüle 9092
Borcamda Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3yemek kaşığıun
- 3yemek kaşığıbuğday nişastası
- 3yemek kaşığıirmik
- 1litresüt
- 3/4su bardağışeker
- 1/2yemek kaşığıtereyağı
Borcamda Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta ve irmiği bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırın.
- Ardından sütten 1 su bardağı ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca çırpın. Karışım tamamen homojen hala geldikten sonra sütün geri kalanını da ekleyip ocağı orta ateşe alın ve pişirmeye başlayın.
- Muhallebiyi devamlı olarak çırpıcıyla karıştırmaya devam edin ve süt kaynamaya başladıktan sonra şekerini de ekleyin.
- Kıvamı koyulaşana dek çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Yoğun bir boza kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatın.
- Son olarak tereyağını ekleyerek iyice karıştırın.
- 20x20 boyutlarında bir borcamı suyla ıslatın ve fazla suyunu dökün. Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin.
- Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir.
- En az 3 saat tercihen bir akşam buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz boyutlarda dilimler keserek süsleyin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun!