Ekli dosyayı görüntüle 5626
-3 su bardağı un
-isteğe göre 3 yemek kaşığı irmik
-1 fincan pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet yumurta
-130 gram margarin (oda sıcaklığında beklemiş olması gerekir)
Kerebiç tatlısı iç malzemeleri:
-5 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş tatlılık olacak
Kerebiç tatlısı kreması için gerekli olan malzemeler:
-1 adet çöven otu kökü
-5 su bardağı pudra şekeri
-3.5 su bardağı su
Üzerini süslemek için yeteri kadar pudra şekeri
Kerebiç tatlısı tarifi
Kerebiç tatlısı tarifi için öncelikli olarak kremasını yaparak başlamalısınız. Kremasının istenilen kıvamda olması için önceden çöven otlarını suyun içerisinde 1 gece bekletmeniz gerekiyor. Ardından da ertesi gün yaklaşık olarak çöven otunu 2 sat kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra suyunu süzüp şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
Ardından şeker eridikten sonra mikser yardımı ile çöven otu kökünün tamamen eridiğinden emin olana kadar çırpın. Krema kıvamına geldiğinden emin olduktan sonra hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazır edin.
Hamurunuza şekil verirken içli köftede yaptığımız gibi içine harç girecek şekilde hamurunuza şekil vererek iç harcı da ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Krema ile servis etmeden önce pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?
Kerebiç tatlısı için gerekli olan malzemeler:-3 su bardağı un
-isteğe göre 3 yemek kaşığı irmik
-1 fincan pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet yumurta
-130 gram margarin (oda sıcaklığında beklemiş olması gerekir)
Kerebiç tatlısı iç malzemeleri:
-5 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş tatlılık olacak
Kerebiç tatlısı kreması için gerekli olan malzemeler:
-1 adet çöven otu kökü
-5 su bardağı pudra şekeri
-3.5 su bardağı su
Üzerini süslemek için yeteri kadar pudra şekeri
Kerebiç tatlısı tarifi
Kerebiç tatlısı tarifi için öncelikli olarak kremasını yaparak başlamalısınız. Kremasının istenilen kıvamda olması için önceden çöven otlarını suyun içerisinde 1 gece bekletmeniz gerekiyor. Ardından da ertesi gün yaklaşık olarak çöven otunu 2 sat kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra suyunu süzüp şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
Ardından şeker eridikten sonra mikser yardımı ile çöven otu kökünün tamamen eridiğinden emin olana kadar çırpın. Krema kıvamına geldiğinden emin olduktan sonra hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazır edin.
Hamurunuza şekil verirken içli köftede yaptığımız gibi içine harç girecek şekilde hamurunuza şekil vererek iç harcı da ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Krema ile servis etmeden önce pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.