Kefirli Buğday Mezesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11379
  • 1 su bardağı kefir 2 su bardağı aşurelik buğday 1 diş sarımsak Yarım demet nane veya maydanoz Yeteri kadar tuz
Buğdayı geniş bir kaba alın. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip, bir gece dinlendirin.
Ertesi gün suyunu süzüp, yeniden su ekleyin. Hafif yumuşayana dek pişirin. Süzgeçten geçirip soğumaya
bırakın. Kefir, dövülmüş sarımsak, kıyılmış nane veya maydanoz ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp
yineden karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
 
Geri
Üst Alt