Malzemeler
- 1 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kg pırasa
- 1 çay bardağı firik buğdayı
- 300 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa
Nasıl Yapılır
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Firik buğdayını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Buğdayın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğday suyunu çekip hafif yumuşadığında doğradığınız pırasaları ve haşlanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edin.
- Üzerine 1.5 su bardağı kadar daha su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pırasalar ve firik buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.