Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
firik-bugdayli-ve-tavuklu-pirasa-9f30620b-0af9-4bdc-b5b5-399d4d400d1c.jpg

Malzemeler​

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg pırasa
  • 1 çay bardağı firik buğdayı
  • 300 g haşlanmış kuşbaşı tavuk eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Firik Buğdaylı Ve Tavuklu Pırasa

Nasıl Yapılır​

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Firik buğdayını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  2. Buğdayın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Buğday suyunu çekip hafif yumuşadığında doğradığınız pırasaları ve haşlanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edin.
  3. Üzerine 1.5 su bardağı kadar daha su ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pırasalar ve firik buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Et - Tavuk - Balık 0 92

Benzer konular

Geri
Üst Alt