İşte porsiyonluk hızlı yapım cheesecake tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1652564.jpg


PORSİYONLUK CHEESECAKE TARİFİ

Malzemeler

12-15 kişilik

Tabanı için;

1 paket burçak bisküvi

1 çay bardağı fındık

80 gr tereyağ

Keki için;

300 gr labne

1 paket krema (kutu)

1 su bardağından biraz eksik şeker


Vanilin

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

2 küçük boy yumurta

Üzerinin sosu için;

200 gr krema

200 gr çikolata

Çilek

CHEESECAKE NASIL YAPILIR?

  • Tabanı için bisküvileri ve fındığı robottan geçirdikten sonra erittiğiniz tereyağını ilave ederek karıştırınız.
  • Muffin kalıplarına tek tek kağıt yerleştirdikten sonra bisküvi harcımızı içerisine eşit bir şekilde paylaştırınız.
  • Bardak ya da kaşık yardımıyla bisküvi harcını iyice bastırarak düzleştiriniz.
  • Orta katman için labne peyniri ve şekeri bir kapta mikserle karıştırdıktan sonra krema, un, nişasta ve vanilin ekleyerek hepsini karıştırınız.
  • Ardından yumurtaları teker teker ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpınız.
  • Hazırladığımız karışımı muffin kağıtlarının içerisine dökünüz.
  • Cheesecake'in çatlamaması için fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su ekleyiniz.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriniz.
  • Cheesecake'in pişip pişmediğini sallayarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Orta kısım sabit ise cheesecake pişmiş demektir.
  • Çıkardığınız cheesecake'in ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletiniz.
  • Üst katmandaki sos tenceresinin içerisine krema ekledikten sonra kaynama noktasına kadar ısıtınız.
  • Sütlü veya bitter çikolata tercihinize göre kremanın içerisine ekleyip karıştırınız.
  • Soğumadan sosu hemen kek üzerine ekleyiniz.
  • Üzerine dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Cheesecake sosu için meyve alt bazlı soslarda hazırlayabilirsiniz.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun…
 
Geri
Üst Alt