Malzemeler
- 1 kg taze ıspanak
- 30-40 g tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Muskat rendesi
- Karabiber
- 75 cc krema
Ispanaklar ayıklanır, yıkanır, köklerinden ayrılarak kaynar derecedeki kaynamayan tuzlu suda Poche pişirme usulü 8-10 dakika haşlanır. Bir kevgir yardımıyla sudan çıkarılıp soğuk veya buzlu su ile şoklanır bir doğrama tahtasında bıçak yardımı ile ince kıyılır. Tereyağı bir kaba konularak eritilir ve kıyılmış soğan ilave edilerek renklendirmeden öldürülür. Ispanaklar içerisine atılarak 5 dakika kadar sote edilerek pişirilir. Karabiber, muskat rendesi, tuz ve krema karışıma ilave edilir ve krema çektirilip sıcak olarak et yemeklerinin yanında servis edilir.