- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10adetbaklavalık yufka
- 1çay bardağısıvı yağ(yufkaları yağlamak için)
- 1su bardağıirmik
- 2adetyumurta
- 1/2su bardağıtoz şeker
- 1su bardağısıvı yağ(sosu için)
- 1su bardağısüt
- 1paketkabartma tozu
- 1su bardağıfile badem
Şerbeti İçin:
- 2su bardağıtoz şeker
- 3su bardağısu
- 3damlalimon suyu
Servis için:
- 2yemek kaşığıkaymak ya da vanilyalı dondurma
İrmikli Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım. Bir sos tavasında su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serin ve sıvı yağ ile her yerini yağlayın.
- Üzerine her yerine eşit dağılacak şekilde irmik serpin ve bir ters bir düz, perde dalgası gibi katlayın.
- 10 adet baklava yufkası için bu işlemi tekrarlayın ve fırında pişirebileceğiniz ısıya dayanıklı bir tepsi veya kalıba yerleştirin.
- 180 derecede 10 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
- Bi kasede yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine dökün.
- File bademleri de üzerine serpiştirdikten sonra 10 dakika daha fırına verin.
- Pişen tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat dinlendirin.
- Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun.