İçli Bazlama Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9495

MALZEMELER​

  • 300 gram sade un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı su
  • İçi için;
  • Yeşil soğan
  • 3 adet yumurta
  • Kırımızı toz biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

YAPILIŞI​

1.Yoğurma kabına unu, tuzu ve kontrollü bir şekilde suyu ekleyerek yoğurun. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.

2.Dinlenen hamurun havasını alın ve 1-2 dakika daha yoğurun. Tekrar üzerini kapatın ve 20 dakika daha dinlendirin.
3.Diğer taraftan içi için yeşil soğanları ince ince doğrayın ve içerisine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
4.Bir kaseye yumurtaları alın ve çırpın. Tavaya tereyağı alın ve yumurtayı pişirip soğutun.
5.Soğuyan yumurtayı taze soğanların içine alıp karıştırın.

6.Dinlenen hamuru alın ve silindir haline getirip eş parçalar bölerek beze haline getirin.

7.Bezelerden ilkini alın ve elinizle bastırarak iç harcından koyunp kenarlarından kapatarak tekrar yuvarlayın.

8.Tavanın içerisine alın ve altı üstü kızarana kadar pişirin.
9.Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt