Pamuk Gibi Yumuşacık Yağlı Bazlama Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER​

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 6 su bardağı un (750 g)

YAPILIŞI​


1- Karıştırma kabına sıvı yağı, yoğurdu ve mayayı alıp karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu daha sonra tuzu ve yavaş yavaş suyu ilave edip yoğuralım.
2- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Elimizi sıvı yağa batırarak hamuru toparlayalım. Üzerini kapatalım ve mayalandıralım.

Yagli-Bazlama-2.png

3- Mayalanan hamurun havasını alalım ve bezelere bölelim. Masaya yapışmaması için unlayalım.

Yagli-Bazlama-3.png

4- Masaya un serpelim ve bezelerden ilkini alıp servis tabağı boyutunda açalım.

5- Isınan tavanın içerisine alıp her iki yüzünü çevirerek pişirelim.

Yagli-Bazlama-4.png

6- Tereyağı sürüp ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Yagli-Bazlama-5.png

7- Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt