İbiza Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5768

İbiza Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler


●2 paket bisküvi(burçak)

●1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin

●Bir paket hazır pasta kreması

●1 su bardağı soğuk süt

●Birkaç adet muz

Muhallebi İçin:

●1 litre süt

●1 su bardağı toz şeker

●1,5 su bardağı un

●3 yemek kaşığı kakao

●1 paket vanilya

●1 yemek kaşığı tereyağı

İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Hazırlanır?

İbiza tatlısı tarifini hazırlamak için ilk olarak pastanın taban kısmı olması için bisküvileri blender ile pürüzsüz olana kadar ezin.

●Daha sonra eritmiş olduğunuz tereyağını veya margarini içerisine ilave ederek karıştırın.

●Borcamın içerisinde hazırlamış olduğunuz bisküvi harcını dümdüz olacak şekilde ve bardak yardımı ile bastırarak yayın.

●Muhallebisini hazırlamak için bir tencerenin içerisine tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri ilave edin.

●Sürekli olarak karıştırarak malzemeleri muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.

●Muhallebi piştikten sonra içerisine ilk olarak tereyağını ve sonra vanilyayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.

●Daha sonra bisküvilerin üzerine yine dümdüz olacak ve eşit bir şekilde muhallebiyi yayın.

●Tepsiyi yaklaşık yarım saat soğuması için bekleyebilirsiniz. Bu arada pasta kremasını da hazırlayarak dolapta soğuması için hazır edebilirsiniz.

●Pasta kreması soğuduktan sonra muhallebinin içerisine eşit şekilde kremayı yayın.

●Arasına muzları dilimleyerek yerleştirerek spatula yardımı ile sararak servis için hazır hale getirebilirsiniz.

●Soğuk servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt