Ekli dosyayı görüntüle 5768
İbiza Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
●2 paket bisküvi(burçak)
●1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
●Bir paket hazır pasta kreması
●1 su bardağı soğuk süt
●Birkaç adet muz
Muhallebi İçin:
●1 litre süt
●1 su bardağı toz şeker
●1,5 su bardağı un
●3 yemek kaşığı kakao
●1 paket vanilya
●1 yemek kaşığı tereyağı
●Daha sonra eritmiş olduğunuz tereyağını veya margarini içerisine ilave ederek karıştırın.
●Borcamın içerisinde hazırlamış olduğunuz bisküvi harcını dümdüz olacak şekilde ve bardak yardımı ile bastırarak yayın.
●Muhallebisini hazırlamak için bir tencerenin içerisine tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri ilave edin.
●Sürekli olarak karıştırarak malzemeleri muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
●Muhallebi piştikten sonra içerisine ilk olarak tereyağını ve sonra vanilyayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
●Daha sonra bisküvilerin üzerine yine dümdüz olacak ve eşit bir şekilde muhallebiyi yayın.
●Tepsiyi yaklaşık yarım saat soğuması için bekleyebilirsiniz. Bu arada pasta kremasını da hazırlayarak dolapta soğuması için hazır edebilirsiniz.
●Pasta kreması soğuduktan sonra muhallebinin içerisine eşit şekilde kremayı yayın.
●Arasına muzları dilimleyerek yerleştirerek spatula yardımı ile sararak servis için hazır hale getirebilirsiniz.
●Soğuk servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
●2 paket bisküvi(burçak)
●1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
●Bir paket hazır pasta kreması
●1 su bardağı soğuk süt
●Birkaç adet muz
Muhallebi İçin:
●1 litre süt
●1 su bardağı toz şeker
●1,5 su bardağı un
●3 yemek kaşığı kakao
●1 paket vanilya
●1 yemek kaşığı tereyağı
İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Hazırlanır?
●İbiza tatlısı tarifini hazırlamak için ilk olarak pastanın taban kısmı olması için bisküvileri blender ile pürüzsüz olana kadar ezin.●Daha sonra eritmiş olduğunuz tereyağını veya margarini içerisine ilave ederek karıştırın.
●Borcamın içerisinde hazırlamış olduğunuz bisküvi harcını dümdüz olacak şekilde ve bardak yardımı ile bastırarak yayın.
●Muhallebisini hazırlamak için bir tencerenin içerisine tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri ilave edin.
●Sürekli olarak karıştırarak malzemeleri muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
●Muhallebi piştikten sonra içerisine ilk olarak tereyağını ve sonra vanilyayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
●Daha sonra bisküvilerin üzerine yine dümdüz olacak ve eşit bir şekilde muhallebiyi yayın.
●Tepsiyi yaklaşık yarım saat soğuması için bekleyebilirsiniz. Bu arada pasta kremasını da hazırlayarak dolapta soğuması için hazır edebilirsiniz.
●Pasta kreması soğuduktan sonra muhallebinin içerisine eşit şekilde kremayı yayın.
●Arasına muzları dilimleyerek yerleştirerek spatula yardımı ile sararak servis için hazır hale getirebilirsiniz.
●Soğuk servis edilmesi önerilir. Şimdiden afiyet olsun.