Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5867

Hindistan cevizli Selanik Tatlısı Tarifi için Malzemeler​

  • Hamuru için:
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • ½ su bardağı toz şeker
  • ½ çay bardağı hindistancevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Şerbeti için:
  • ½ kg toz şeker
  • 4 su bardağı su

Hindistan cevizli Selanik Tatlısı Tarifi Hazırlanışı​

  1. Şerbeti hazırlamak için; su ve tozşeker orta boy bir tencereye aktarılır. Kısık ateşte, arada sırada karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alınıp soğuması beklenir.
  2. Diğer taraftan hamurun hazırlanması için, mısır unu, normal un, yumurta, tozşeker ve sıvıyağ derin bir kaseye aktarılır. Hindistancevizi ve karbonat eklenip yoğrulur.
  3. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuçlar arasında yuvarlanır. İstenirse farklı farklı şekiller de yapılabilir.
  4. Hazırlanan hamurlar fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30 dakika pişirilip çıkarılır.
  5. Henüz sıcak haldeyken üzerlerine soğuk şerbet gezdirilip şerbeti çekmeleri beklenir. İstenirse üzerlerine hindistancevizi serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt