Hindistan Cevizi Sirkesi Evde Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Hindistan Cevizi Sirkesinin Faydaları​

Kan Şekerini Düzenler​

Hindistan cevizi sirkesi, özellikle yemekten sonra tüketildiğinde kan şekeri seviyelerini düzenlediği ve insülin duyarlılığını artırdığı söylenen asetik asit içerir.

Kilo Vermeye Teşvik Ediyor​

Hindistan cevizi sirkesi, açlık sancılarını azaltabileceği ve tokluğu artırabileceği için kilo verme sürecine iyi bir katkı olabiliyor. Hindistan cevizi sirkesinin bu faydası, içindeki asetik asit varlığına da borçludur.

Sindirim Sağlığını Teşvik Ediyor​

Hindistan cevizi suyunun geçirdiği fermantasyon süreci, bitmiş ürünü, bağırsak sağlığını destekleyen ve aynı zamanda bağışıklığı artıran probiyotikler açısından zengin hale getirir.

Kan Basıncını Düzenler​

Hindistan cevizi sirkesinin, kan basıncını düzenlemenin ve kalp sağlığını geliştirmenin anahtarı olan bir mineral olan potasyum açısından zengin olduğu söyleniyor. Ayrıca kandaki trigliserit düzeylerini de azaltabiliyor.

Hindistan cevizi sirkesi tarifi


Hindistan cevizi sirkesi tarifi

Hindistan Cevizi Sirkesi Tarifi​

Bu sirke, hindistan cevizi suyunun veya hindistan cevizi kabuğunun içindeki sütlü yarı saydam sıvının fermente edilmesiyle yapılır. Hindistan cevizi sirkesi evde nasıl yapılır?
  1. Organik hindistan cevizi suyu alın.
    Dilerseniz hindistan cevizinin suyunu kendiniz de çıkarabilirsiniz. Fakat bu işlem çok uzun sürer. Bu sebeple güvenebileceğiniz bir markanın hindistan cevizi suyunu alın. Suyu bir tencereye süzerek dökün.
  2. Tencereye bir iki kaşık su ilave edin.
    Şeker tamamen eriyene kadar suyu kaynatın. Bu süre boyunca suyu karıştırmaya devam edin.
  3. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Karışım soğuduktan sonra cam bir kaba dökün. Bu kabı bir hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin. Bu süreç karışımın asidik özellik kazanmasını sağlayacak.
  4. Bir hafta sonra karışıma birkaç kaşık organik sirke ilave edin.
    Sirke hindistan cevizi suyunun mayalanmasını sağlayacak. Sirkeyi ilave ettikten sonra suyu iyice karıştırın. Cam kabın ağzını sıkıca kapatın.
  5. Karışımı bu şekilde karanlık bir yere koyun ve 30 gün bekleyin.
    Bu sürede karışım fermente olacak. Karışımın fermente olduğunu üzerinde köpük oluşmasından ve sirke gibi kokmasından anlayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Sirkesi Güvenli mi?​

Bu sirke genellikle güvenli kabul ediliyor. Bununla birlikte asidik, bu nedenle sık tüketmek yemek borunuza ve dişlerinizin diş minesine zarar verebilir.

Bu nedenle, hindistan cevizi sirkesini suyla seyrelterek, salata sosu veya marine sosundaki yağ gibi diğer bileşenlerle karıştırarak tüketebilirsiniz.

Diğer sirke türleri gibi, bu sirke de tansiyonu ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Kan şekeri veya tansiyon düşürücü ilaçlar alan kişiler diyetlerine hindistan cevizi sirkesi eklemeden önce doktora danışmalıdır.

Hindistan cevizi sirkesi evde nasıl yapılır?


Hindistan cevizi sirkesi evde nasıl yapılır?

Hindistan Cevizi Sirkesi Nasıl Tüketilir?​

Mutfakta Nasıl Kullanılır?​

Organik hindistan cevizi sirkesi, eski zamanlardan beri Güneydoğu Asya’da çeşitli yemekler için asidik bir çeşni olarak kullanılmaktadır. Bunu öğünlerinize dahil etmenin birkaç yolu vardır. En popüler yollardan biri, hindistan cevizi sirkesini hardalla karıştırarak salata sosu yapmaktır.

Normalde sirkelerin keskin bir kokusu vardır. Fakat bu sirkenin daha hafif bir aroması ve biraz daha tatlı bir tadı var. Bu sebeple bu sirkeyi salata sosları, marinasyon, salata sirkeleri ve turşularda kullanabilirsiniz.

Çiğ elma sirkesine benzer şekilde, bu sirke de suyla seyreltilebilir (isteğe bağlı bir çay kaşığı çiğ bal ile) ve sindirimi hızlandırmak için sabah ilk iş olarak tüketilebilir.

Sabahları enerji verici ve temizleyici bir içecek yapmak için bir çorba kaşığı elma sirkesine bal veya hindistan cevizi sürkesi ve su ekleyebilirsiniz. Bu hem sindiriminiz hem de bağışıklık sisteminiz için harikadır. Ancak, günde iki çorba kaşığından fazla çiğ hindistan cevizi sirkesi yememeniz gerektiğini unutmayın.

Ayrıca meyve ve sebzeleri yıkamak için de kullanabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri bu sirkeyle yıkayarak bakterilerden arındırabilirsiniz. Ayrıca ürünün ömrünü uzatmaya da yardımcı olabiliyor. 3:1 oranında meyve ve sebzeleri solüsyonda 10 ila 15 dakika bekletin, ardından durulayın.
 
Geri
Üst Alt