- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 5867
Hindistan cevizli Selanik Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- Hamuru için:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ½ su bardağı toz şeker
- ½ çay bardağı hindistancevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- Şerbeti için:
- ½ kg toz şeker
- 4 su bardağı su
Hindistan cevizli Selanik Tatlısı Tarifi Hazırlanışı
- Şerbeti hazırlamak için; su ve tozşeker orta boy bir tencereye aktarılır. Kısık ateşte, arada sırada karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alınıp soğuması beklenir.
- Diğer taraftan hamurun hazırlanması için, mısır unu, normal un, yumurta, tozşeker ve sıvıyağ derin bir kaseye aktarılır. Hindistancevizi ve karbonat eklenip yoğrulur.
- Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuçlar arasında yuvarlanır. İstenirse farklı farklı şekiller de yapılabilir.
- Hazırlanan hamurlar fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30 dakika pişirilip çıkarılır.
- Henüz sıcak haldeyken üzerlerine soğuk şerbet gezdirilip şerbeti çekmeleri beklenir. İstenirse üzerlerine hindistancevizi serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun…