Gürze Mantısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
gurze-mantisi-040ecbcb-223e-46bb-9bc6-a1de9fd0b0c9.jpg

Malzemeler​

Hamuru için;
  • 500 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
Harç için;
  • 60 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak


Gürze Mantısı

Nasıl Yapılır​

  1. Hamur için olan malzemeler bir kapta karıştırılır ve yoğurulur. Elde edilen hamur 10-15 dakika dinlendirilir.
  2. İç harç için soğanlar ince yemeklik doğranır.
  3. Tavada yağ eritilir ve kıyma ve soğan kavrulur.
  4. Hamur ince açılır ve halkalar kesilir.
  5. İçerisine harç koyularak kapatılır.
  6. Kaynar tuzlu suda pişirilir.
  7. Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt