Kırmızı Mercimek Mantısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
8.jpg


MALZEMELER​

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağından biraz fazla köftelik bulgur
  • 2.5 (iki buçuk) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığız sızma zeytinyağı

Sos için​

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

KIRMIZI MERCİMEK MANTISI NASIL YAPILIR?​

  • 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye alın.
  • 2.Üzerine 2.5 (iki buçuk) su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • 3.Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • 4.Ocaktan alıp üzerine bulgurunu ilave edin ve karıştırın.
  • 5.Kapağını kapatın.
  • 6.Bulgur yumuşayana kadar bekletin.
  • 7.Ardından üzerine sızma zeytinyağı, tuz, maydanoz ve baharatları ilave edip yoğurun.
  • 8.Bezeler yapıp yuvarlayın ve servis tabağına alın. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
  • 9.Üzerine baharatları ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sarımsak, tuz ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
  • 10.Hazırladığınız mantının üzerine yoğurdu ve ardından baharatlı yağı gezdirin.
  • 11.Bekletmeden servise sunun.
  • Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt