Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 5 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
patlican-oturtma-tarifi-1.jpg


  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;​

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Değişik Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?​

  • Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimledikten sonra tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Ardından bir kızartma tavasına kızartma için gereken sıvı yağı alın ve durulayıp kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü kızartın.
  • Patlıcanlar kızarırken soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönene dek kavurduktan sonra içine salçaları ve baharatları ekleyin.
  • Son olarak 2 adet domatesi küp küp doğrayıp ilave edin ve domatesler pişene dek kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Kızarttığınız patlıcanları bir borcama alın ve üstlerine kıymalı harcı paylaştırın.
  • Kalan bir domatesi de üstlerine kesip paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt