- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
- 2 adet bostan patlıcanı
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Değişik Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimledikten sonra tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Ardından bir kızartma tavasına kızartma için gereken sıvı yağı alın ve durulayıp kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü kızartın.
- Patlıcanlar kızarırken soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönene dek kavurduktan sonra içine salçaları ve baharatları ekleyin.
- Son olarak 2 adet domatesi küp küp doğrayıp ilave edin ve domatesler pişene dek kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
- Kızarttığınız patlıcanları bir borcama alın ve üstlerine kıymalı harcı paylaştırın.
- Kalan bir domatesi de üstlerine kesip paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!