Ekli dosyayı görüntüle 6116
Yapılışı: Öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra küp küp doğrayın ve tencereye alın. Üzerine elmaları 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin. Çubuk tarçın, kuru üzüm ve yıldız anasonu ilave edin. Orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra limon suyu ve toz şekeri ekleyin. Bu şekilde 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
- 6~7 orta boy kırmızı elma (kurutulmuş da kullanılabilir)
- 2 çubuk tarçın
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı yıldız anason
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Su
Yapılışı: Öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra küp küp doğrayın ve tencereye alın. Üzerine elmaları 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin. Çubuk tarçın, kuru üzüm ve yıldız anasonu ilave edin. Orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra limon suyu ve toz şekeri ekleyin. Bu şekilde 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlendirin.