- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 300 gr milföy hamuru
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı hazır pesto sos
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 50 gr rendelenmiş kars gravyeri
- 4~5 fırında közlenmiş domates
- 1 yuvarlak dilimlenmiş domates
- Taze kekik yaprakları
- 1 avuç doğranmış frenk soğanı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 3-4 fesleğen yaprağı
- 1 yemek kaşığı acı zeytinyağı
Domates Ve Pesto Soslu Tart
Nasıl Yapılır
- Fırını 220 dereceye ayarlayın. 24 cm çapındaki tabanı çıkabilen tart kalıbını yağlayıp unlayın. Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın.
- Unlanmış tezgahta milföy karelerini birleştirerek merdane yardımıyla tart kalıbına göre inceye yakın kalınlıkta açın. Tart kalıbına yerleştirin.
- Yumurta ve suyu çırpıp hamur kenarlarına fırça yardımıyla sürün. İç harcı için közlenmiş domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
- Bir kapta domatesleri çok az zeytinyağı, pesto sos ve tuzla karıştırıp 1 saat marine edin. Kalıptaki tart hamurunu çatal yardımıyla hafif delin.
- Tart hamuruna acı zeytinyağı sürün ve üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ve gravyer peyniri karışımını aktarın.
- Domates pesto karışımını da ilave edip tekrar peynir karışımı serpin. Dilimlenmiş domatesleri üzerine dizin.
- Frenk soğanlarını serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tartı fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
- Üzerini taze kekik yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.