Domates Ve Pesto Soslu Tart Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
domates_ve_pesto_soslu_tart-3dd0044f-4612-4ada-9d7e-135a2a502f7c.jpg

Malzemeler​

  • 300 gr milföy hamuru
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr rendelenmiş kars gravyeri
  • 4~5 fırında közlenmiş domates
  • 1 yuvarlak dilimlenmiş domates
  • Taze kekik yaprakları
  • 1 avuç doğranmış frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3-4 fesleğen yaprağı
  • 1 yemek kaşığı acı zeytinyağı

Domates Ve Pesto Soslu Tart

Nasıl Yapılır​

  1. Fırını 220 dereceye ayarlayın. 24 cm çapındaki tabanı çıkabilen tart kalıbını yağlayıp unlayın. Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın.
  2. Unlanmış tezgahta milföy karelerini birleştirerek merdane yardımıyla tart kalıbına göre inceye yakın kalınlıkta açın. Tart kalıbına yerleştirin.
  3. Yumurta ve suyu çırpıp hamur kenarlarına fırça yardımıyla sürün. İç harcı için közlenmiş domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  4. Bir kapta domatesleri çok az zeytinyağı, pesto sos ve tuzla karıştırıp 1 saat marine edin. Kalıptaki tart hamurunu çatal yardımıyla hafif delin.
  5. Tart hamuruna acı zeytinyağı sürün ve üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ve gravyer peyniri karışımını aktarın.
  6. Domates pesto karışımını da ilave edip tekrar peynir karışımı serpin. Dilimlenmiş domatesleri üzerine dizin.
  7. Frenk soğanlarını serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tartı fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  8. Üzerini taze kekik yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt