Çöç Adana mutfağına ait bir lezzet. Kıyma ve bulgurun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan lezzet ise tek kelime ile muhteşem.
Malzemeler
400 gram kadar dana kıyma1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
3/4 su bardağı galeta unu
1 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım demetten az maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Köftelik bulguru bir kabın içine alalım. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip ağzını kapatalım. Yaklaşık 15 dakika bekletmemiz gerekiyor.Köfte harcını hazırlamak için kıymayı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine demlenip şişmiş olan bulguru ilave edelim. Bulguru çok fazla sıcak suda beklettiğimizde dağılır, bu nedenle bulguru çok fazla bekletmemeye özen gösterelim.
Bulgur ve kıymanın üzerine galeta unu, tuz, maydanoz ve diğer baharatları ilave edip yoğuralım. Karışımdan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp elimizde yassıltarak köftelerimize şekil verelim. Tabağa dizdiğimiz köfteleri buzdolabına kaldıralım ve en az yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen köfteleri ister önceden ısıtmış olduğumuz 165 derece fırında pişirelim ister kızartalım.
Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyalım, kızan yağa köfteleri dizelim ve iki yüzünü eşit şekilde kızartalım. Kızaran köfteleri servis tabağına alalım. Yanında bol soğan ve domates kullanarak hazırladığımız salata ile servis yapalım. Afiyet olsun.