Çöç Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 29 gün
Mesajlar
23
Tepkime puanı
113
T5OiOG.jpg



Çöç Tarifi İçin Malzemeler

*400 gramdana kıyma
*1 su bardağıköftelik ince bulgur
*1 yemek kaşığıbiber salçası(opsiyonel)
*3/4 çay bardağıgaleta unu
*1 adetsoğan(taze soğan da kullanabilirsiniz)
*2 tatlı kaşığıtuz
*1 çay kaşığıkimyon
*1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
*1/4 demetince kıyılmış maydanoz
*2 yemek kaşığısıvı yağ(tavada kızartılmak istenirse)

Çöç Tarifi Nasıl Yapılır?

1.)Bulguru bir kabın içine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.

2.)Demlenmesi ve şişmesi için 15-20 dakika bekleyin.

3.)Kıymayı bir kaba alın. Bulgur, yumurta, galeta unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğurun.

4.)Tüm malzeme birbirine karışıncaya kadar yoğurun.

5.)Dilediğiniz büyüklükte yassı hale getirerek şekil verin.

6.)Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

7.)Fırını 165 dereceye ayarlayın.

8.)Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt