- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler:
-1,5 su bardağı haşlanmış nohut
-500 gram didiklenmiş tavuk göğsü
-3 adet hazır yufka
-1 su bardağı yoğurt
-3 diş sarımsak
-3 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 tatlı kaşığı nane
Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salata Tarifi Nasıl Hazırlanır?
–Çıtır yufkalı tavuklu nohut salata tarifini hazırlamak için ilk olarak tavukları haşlayın. Ardından suyunu süzün ve haşladığınız tavuk etlerini çok küçük parçalar olacak şekilde didikleyin.
-Nohutları bir gece önceden ıslatmanız daha çabuk haşlanmasını sağlayacaktır. Ancak vaktiniz yok ise konserve nohut da tercih edebilirsiniz.
-Nohutları akşamdan suya ıslattıktan sonra ertesi gün haşlayın. Suyunu süzün ve hazır edin. Eğer kabukları çok çıkmış ise kabuklarını soyabilirsiniz.
-Bir adet yufkayı tezgahın üzerine serin. İsterseniz tek bir yufkayı bütün olarak veya yarsını kullanabilirsiniz.
-Bütün yufkayı rulo halinde getirin. Daha sonra parmak kalınlığında kesin. Küçük rulo börek halini alması gerekiyor.
-Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağın içinde yufkaları kızartın.
-Derin bir salata kabı alarak tavukları ve haşladığınız nohutları üzerine alın. Üzerine yoğurdu ekleyin.
-Daha sonra baharatları da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
-Sarımsakları rendeleyin ve içine ekleyin. Kızarttığınız yufkaları da çok karıştırmadan kabın içine alın. Son olarak nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Yada evinizde bulunan farklı yeşillikleri kullanarak…
Şimdiden hepinize afiyet, bal ve şeker olsun.