Çıtır Bamya Kızartması

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
citir_bamya_kizartmasi-3b193d65-e43e-4d63-a00f-29ddfa06d66b.jpg


Çıtır Bamya Kızartması için

Malzemeler​

  • 1 paket bamya
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu ve arzu edilen baharatlar (pul biber~Kırmızı toz biber~Kekik)
Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı
Yoğurtlu sos için
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
Domatesli sos için
  • 3 rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber


Çıtır Bamya Kızartması

Nasıl Yapılır​

Bamyayı derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. 2 yumurtayı çok az tuz ile iyice çırpın. Mısır ununu derin bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu ettiğiniz baharatlarla karıştırıp 2 ayrı kaba bölün. Tavaya yeteri kadar yağ aktarıp ısıtın. Bamyayı önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da yine mısır ununa bulayıp ısınmış yağda kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar soteleyin. Sarımsakları tencereden çıkarıp üzerine rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin. Servis tabağına çıtır bamya kızartmasını alın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt