Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Çilekli kıbrıs tatlısı tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 3 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
cilekli-kibris-tatlisi-d839be7f-addf-4f9b-8a4a-5f059b7f05f3.jpg


Malzemeler​

Keki İçin:
  • 3 adet yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
Çilekli jöle (isteğe göre):
  • 1/2 kg çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı su
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
  • Çilek

Çilekli Kıbrıs Tatlısı

Nasıl Yapılır​

  1. Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır.
  2. Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  3. Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır.
  4. Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir.
  5. Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır.
  6. Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır.
  7. İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır.
  8. Çilekli jöle için; Çilekler temizlendikten sonra 4'e bölünür. Bir tencereye çilek, su, vanilya ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır.
  9. Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır.
  10. Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır.
  11. Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir.
  12. Çilekli jöle, isteğe bağlıdır. Dilerseniz, jöle kullanmadan da çilekli kıbrıs tatlısını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Muhallebi sıcakken jöle eklerseniz, muhallebi ve jöle birbirine karışacaktır.
 

Benzer konular

24,452Konular
87,814Mesajlar
1,163Kullanıcılar
hangamSon üye
Üst Alt