- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
Keki İçin:- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı şeker
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 Lt süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1/2 kg çilek
- 3 su bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı su
- Hindistan cevizi
- Çilek
Çilekli Kıbrıs Tatlısı
Nasıl Yapılır
- Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır.
- Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
- Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır.
- Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir.
- Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır.
- Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır.
- İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır.
- Çilekli jöle için; Çilekler temizlendikten sonra 4'e bölünür. Bir tencereye çilek, su, vanilya ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır.
- Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır.
- Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır.
- Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir.
- Çilekli jöle, isteğe bağlıdır. Dilerseniz, jöle kullanmadan da çilekli kıbrıs tatlısını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Muhallebi sıcakken jöle eklerseniz, muhallebi ve jöle birbirine karışacaktır.