MALZEMELER
- 8 çorba kaşığı irmik10 çorba kaşığı toz şeker1 litre süt,1 paket vanilya1 su bardağı dövülmüş ceviz12 adet çilek1 paket toz çilek jölesiİki buçuk su bardağı kaynar su
İrmik, toz şeker, süt ve vanilyayı tencereye alın. Karıştırarak orta ateşte kıvam alana dek pişirin. İki dakika daha kaynatıp, ıslatılmış orta boy bir dikdörtgen kaba yarısını dökün. Üzerine ceviz serpiştirip, kalan irmikli karışımı yayın. Ilındıktan sonra üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Ayrı bir yerde jöle ve kaynamış suyu, jöle eriyene dek karıştırın. Ilındıktan sonra çileklerin üzerine gezdirin. Bir saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.