MALZEMELER
- 3/4 litre soğuk süt3 çorba kaşığı pirinç unu100 gram badem unu30 gram hindistan cevizi tozu2 adet püre haline getirilmiş muz3 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri3 çorba kaşığı bal1 tatlı kaşığı vanilya ekstratıKalıbı Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sütün içine pirinç unu koyup iyice erimesini sağlayın. Ocağa oturtup, kalan malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kabarcıklar çıkana dek pişirin. 2 Orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Çileklerin bir kısmını enlemesine bir kısmını boylamasına dilimleyip kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. 3 Muhallebiyi kalıba döküp, tezgaha hafifçe birkaç kez alttan vurarak arada kalmış hava kabarcıklarının çıkmasını ve muhallebinin tam yerleşmesini sağlayın. 4 Derin dondurucuda iyice dondurup, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Yeme kıvamına gelene dek oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.