Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5869

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi için Malzemeler​

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • Nohut büyüklüğünde 1-2 adet damla sakızı
  • Ayrıca:
  • 500 gr taze çilek (Dondurulmuş çilek de kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Hazırlanışı​

    1. Nişastayı orta boy bir tencereye koyup sütü azar azar ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın. Şeker, vanilya ve damla sakızını ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
    2. Katılaşıp kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp yağı ekleyin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
    3. Çocuklarınıza yedirmek için muhalebiyi suyla çalkalanmış kalıplara koyup soğuyunca ters çevirebilirsiniz.
    4. Sosu hazırlamak için; çilek ve pudraşekerini robotta çekin.
    5. Sosu buzdolabından çıkardığınız muhallebilerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servise sunun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt