- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 5869
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi için Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
- Nohut büyüklüğünde 1-2 adet damla sakızı
- Ayrıca:
- 500 gr taze çilek (Dondurulmuş çilek de kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Hazırlanışı
- Nişastayı orta boy bir tencereye koyup sütü azar azar ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın. Şeker, vanilya ve damla sakızını ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
- Katılaşıp kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp yağı ekleyin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
- Çocuklarınıza yedirmek için muhalebiyi suyla çalkalanmış kalıplara koyup soğuyunca ters çevirebilirsiniz.
- Sosu hazırlamak için; çilek ve pudraşekerini robotta çekin.
- Sosu buzdolabından çıkardığınız muhallebilerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servise sunun.