Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Çilek soslu cheesecake nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 9 ay 2 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8821
Çilek soslu cheesecake malzemeler

  • 250 gram labne
  • 1/2 bardak (100 g) toz şeker
  • 1/3 su bardağı + 1.5 yemek kaşığı (60 g) un
  • 1/2 bardak (120 g) süt
  • 1/2 bardak (120 g) krema
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
Çilekli sos için

  • 1 kg taze çilek (Bütün ya da ikiye bölünmüş)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Tabanı için; 1 paket yulaflı bisküviyi elinizle ya da bıçaklı mikserle kırıntı olana dek çekin.
  • Bisküvi kırıntılarını erittiğiniz 60 g (Yaklaşık 6 yemek kaşığı) tereyağı ile karıştırın.
  • Kalıbın tabanına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.
  • Bisküvi veya tereyağı miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • Ayrıca elinizin altında yaptığınız kurabiyeler varsa, mikserle kırıntı haline getirip kullanabilirsiniz.
  • Peynirli karışımı hazırlayana kadar bisküvi tabanının donması için kalıbı dolapta bekletebilirsiniz.
  • Fırını 130 derecede ısınması için açın.
  • Öncelikle rendelediğiniz limon kabuklarını şeker ile karıştırıp kenara ayırın.
  • Derin bir kabın içinde kremayı mikser ile katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Süt, labne ve yumurtayı sırasıyla ilave edip hepsini birbirine karışıncaya kadar 2 dakika daha çırpın. En son şeker ve unu ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Dolaptan çıkardığınız kalıba peynirli karışımı boşaltın.
  • Kalıbı iki elinizle kenarlarından tutup birkaç kez tezgaha vurduğunuzda hava kabarcıklarını da bu sayede gidermiş olursunuz.
  • Cheesecake kalıbınızı fırın tepsisinin ortasına yerleştirin.
  • İçerisine ortalama bir parmak kalınlığında ılık su ilave edin ve tepsiyi fırının en alt kademesine yerleştirin.
  • En az 40 dakika fırın kapağını hiç açmayın.
  • 40 dakika sonra fırın kapağını açıp içerideki buharın çıkmasını sağlayın ve tekrar kapatın.
  • 15 dakika ara ile bu işlemi tekrarlayın ve ortalama 1-1.5 saat, üstü katılaşana kadar pişirin.
  • Pişen cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında soğuması için dinlendirilmelidir.
  • Çilekli sos için; bir tencerede; çilek, şeker, limon suyu ve mısır nişastasını karıştırın.
  • Orta ateşte kaynatın.
  • Ocağın altını kısın ve 6-8 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,813Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt