- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 250 g ciğer
- 3.5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
CİĞERLİ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
- 1.Tencerenin içine zeytinyağını ilave edip pilavlık bulguru ekleyin.
- 2.Bulgura tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika boyunca kavurun.
- 3.3.5 su bardağı suyu bulgurun üzerine ilave edin.
- 4.Altını yaktığınız tavaya zeytin yağını ve soğanı ilave edin.
- 5.. Soğan kavrulurken maydanozları ince ince doğrayın.
- 6.Kavrulan soğanın üstüne ciğeri ilave edip ardından tuz ve karabiber ekleyin.
- 7.Pişen ciğerin altını kapatıp maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
- 8.Servis tabağınıza önce bulguru üstüne de ciğeri ekleyip servis edin.
- Afiyet olsun.