Cevizli Kulak Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6810
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:

1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gram ceviz içi


Cevizli kulak tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, 2 çay kaşığı tuzu derin bir kasede karıştırın.

Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin.

Hamuru iki bezeye ayırın.

Bezeleri 50-60 santimetre çapında açın ve 2x2 santimetre boyutlarında karelere bölün.

Kareleri içlerini doldurmadan iki ucundan tutup bastırarak kulak şeklinde kapatın.

2 litre kadar suyu tencerede kaynatın.

İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyip ve sıvı yağ ekleyip hamurları bu suda 5 dakika kadar haşlayın.

Hamurları kevgirle sudan alıp tabaklara aktarın.

Tereyağını bir tavada kızdırıp içinde salçayı kavurun.

Hamurların üzerine salçalı yağ ve dövülmüş ceviz serpiştirin. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt