Cevizli kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ara öğünlerde zengin mutfağımızın, Osmanlı kültüründen gelme lezzeti cevizli kek, gayet lezzetli, doyurucu ve pratiktir. Alışılmış keklerin dışında görüntüsü ve kıvamı ile de dikkat çekmektedir. Genelde muz veyahut havuç ile beraber de yapılabilen cevizli kek, basit malzemelerle yapılabilmektedir.

Hassaten ilk onbeş dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Aksi durumunda kekiniz düzgün kabarmaz.

Kekin pişip pişmediğini bir kürdan ile anlayabilirsiniz. Kürdan ıslandı ise kekiniz henüz pişmemiş demektir.

Malzemeler​

3 su bardağı un

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet vanilin

1 su bardağı toz şeker

3 adet tam yumurta

1 çay kaşığı tarçın

1 adet kabartma tozu

1 su bardağı süt

Yapılışı​

Un, şeker, tarçın, kabartma tozu, vanilin bir kapta karıştırılır, topak topak olmaması için süzgeçten geçirilir. Kuru karışımın tam olarak harmanlandığından emin olun.

Yumurta, yağ ve süt ayrı bir kapta karıştırılır. Sıvı karışım hazırlanır.

Sıvı karışım ve kuru toz karışımı bir araya getirilip harmanlanır. Üstüne 1 su bardağı ceviz de eklenmek suretiyle var ise blender yardımıyla karıştırılır yoksa kaşık ile karıştırılır. Tüm malzemeler karıştıktan sonra birkaç dakika bekletilir.

Önceleri 180 derecede ısıtılmış fırına, yağladığınız kek kalıbına boşaltılmış cevizli kek hamuru konur. 180 derecede 30-40 dakika arası fırının gücüne bağlı olarak pişirilir.

Süre bitince çıkarılan kek, on dakika soğuması beklenince servise hazırdır.​
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt