Ekli dosyayı görüntüle 1974Cevizli Çaylı Kek
Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi40 dakika
Toplam Süre55 dakika
Porsiyon :6 Kişilik
Tarifi Yazdır
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay (süzülmüş ve soğutulmuş)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Fırınınızı 175ºC'ye ayarlayıp çalıştırın.
Un, kabartma tozu, tarçın ve cevizi bir kabın içinde harmanlayın.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içinde şekerler eriyip karışım iyice köpürene kadar çırpın.
Yağı ve çayı ilave edip karıştırın.
Unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karışım homojenleşene kadar karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Kalıbınız derinse daha uzun sürebilir. Kekin ortasına temiz bir bıçak soktuğunuzda bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Hazırlama Süresi15 dakika
Pişirme Süresi40 dakika
Toplam Süre55 dakika
Porsiyon :6 Kişilik
Tarifi Yazdır
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay (süzülmüş ve soğutulmuş)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Fırınınızı 175ºC'ye ayarlayıp çalıştırın.
Un, kabartma tozu, tarçın ve cevizi bir kabın içinde harmanlayın.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içinde şekerler eriyip karışım iyice köpürene kadar çırpın.
Yağı ve çayı ilave edip karıştırın.
Unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karışım homojenleşene kadar karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Kalıbınız derinse daha uzun sürebilir. Kekin ortasına temiz bir bıçak soktuğunuzda bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.