Ekli dosyayı görüntüle 8377
Cevizli Deniz Börülcesi Salatası Tarifi için Malzemeler
- 2 demet deniz börülcesi (170 gr x 2 adet)
- 1 adet iri boy pembe domates (çok minik küp doğranmış)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Sos için:
- 6-7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı toz şeker, kırmızı toz biber
Cevizli Deniz Börülcesi Salatası Tarifi Hazırlanışı
- Deniz börülcelerini hiç yıkamadan, büyük bir tencereye koyduğunuz ve kaynayan 3 litre suyun içine atın. Ağzını kapatıp orta ısıda yaklaşık 15-18 dakika pişirin. Elinizle kontrol edin, yeşil kısımlarının iyice yumuşaması gerekir.
- Geniş bir kabın içine soğuk su koyun ve 7-8 parça buz küpü atın. El süzgeciyle börülceleri süzüp alın ve buzlu suya atın. Birkaç dakika sonra yeşil kısımlarını yukarıdan aşağıya doğru sıyırıp alın.
- Kılçık gibi sert kısımlarını atın. Tüm yeşillikleri bir tabakta toplayın. Üzerine domates ve cevizi serpiştirin.
- Sos için bir kasede tüm malzemeleri çatalla iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun.
- Not: Deniz börülcesi kendiliğinden tuzlu olduğu için hiç tuz kullanmıyoruz.