Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Bozulmayan lahana turşusunun püf noktaları

Katılım
2 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e

Beyaz Lahana Turşusu için Malzemeler​


Bir adet lahana
3-4 diş sarımsak
3 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 dal taze nane
Yarım çay bardağı kuru nohut
1 su bardağı kadar sofra tuzu

Bozulmayan lahana turşusunun püf noktaları. Meğer tekniği çok kolaymış. Turşu hazırlarken denemelisiniz...

Beyaz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?​


Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Katılım
2 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
Ben de çok severim biz pul biberde atarız acılı olur, acılı sevdiğimiz için :)
 
Katılım
3 yıl 9 ay 27 gün
Mesajlar
480
Tepkime puanı
180
Yaş
36
Konum
Artvin
Cinsiyet
bPg20e
Turşulara şeker neden atılır acaba
 
Katılım
2 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
Asit miktarını da düşürmek için şeker koyarız. Bu yüzden turşu da sirkenin asidini dengelemek için az miktarda da olsa şeker kullanılması gerekiyor. Özellikle yapmış olduğunuz turşuya limon tuzu koyduysanız o zaman turşunun aşırı derece de ekşi olmasını engellemek için şeker kullanılması çok önemlidir. Bu yüzden turşuya şeker eklenmesi kimyasal bir denge sağlamaktır kısacası.

Bunu annem hep söylerdi konulması gerekir yani biz koyarız.
 
Katılım
3 yıl 11 ay 12 gün
Mesajlar
79
Tepkime puanı
22
Konum
Isparta
Cinsiyet
vtEvVy
Acur turşusunu çok severim lahana havuç pek bana göre değil
 

Benzer konular

24,424Konular
87,681Mesajlar
1,154Kullanıcılar
HasanMirzaevSon üye
Üst Alt