Bamya konservesi hazırlarken işinize yarayacak lezzet tüyosu

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
maxresdefault-45.jpg

BAMYA KONSERVESİNİN TARİFİ NASILDIR?​

Bamya Konservesi için
Malzemeler

1 kg bamya
1 kg domates
1 çay kaşığı limon tuzu


Bamya Konservesi Nasıl Yapılır?​

Bamyaların üst kabuklarını koni biçimde keserek bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin.
Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyin. Bamyaların rengi dönünce ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun.
Boşluklara sıcak su ekleyin ve kavanozun kenarlarını temizleyin. Sıcakken kapağını kapatın.
Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin.
Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt