Bakın bisküvi ve krakerlerin üzerindeki delik ne işe yarıyormuş!

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
3536232_6a93b8cf208d06d1b379b0ad05e03ec9_640x640.jpg

Bir atıştırmalık olarak tükettiğimiz bisküvi ve krakerlerin üzerindeki deliklere dikkat ettiniz mi? Gözünüzün önüne getirdiğinizde genellikle minik delikler olduğunu fark edersiniz. Hatta Petibör bisküvilerin üzerindeki 24 deliğin anlamı günün 24 saat olduğunu ifade eder.​

KÜÇÜK DELİKLER OLMASAYDI BİSKÜVİLER PATLARDI!

Bu minik deliklerin işlevi aslında firmalar için oldukça büyük. Eğer bisküviler delikler olmadan pişirilirse kabarma özelliğine sahip olduğu için düzensiz genişleyerek bisküvilerin patlayıp dağılmasına sebep olur.

HAVA KABARCIKLARININ ŞİŞMESİNİ ENGELLİYOR

Yani bu küçük delikler hamurun hava almasını sağlayarak daha iyi ve gevrek pişmesini sağlar. Aslında tamamen kimyasal bir olaydır. Bisküvi hamurunun içerisinde hava kabarcıkları bulunur.

Fabrikalar da her bisküvi hamuruna özel makine ile delik açılır. Bu sayede bisküviler hem kırılmaz hem de pişerken dağılmazlar.

FAZLA DELİK OLMAMASI GEREKİYOR!

Ancak bisküvilerin üzerine gereğinden fazla delik konulursa bu sefer çok fazla hava alacağı için nemini kaybeder ve kuru bir bisküvi elde edilir. Bu nedenle ne kadar delik atılacağı genelde bisküvinin boyutuna göre belirlenir.

Eğer evde bisküvi veya kraker yaparsanız üstüne 2-3 adet çatal veya bıçak yardımı ile delik açmanız yeterli olacaktır.
 
Geri
Üst Alt