Muz kabuğunu makasla kesin, sakın çöpe atmayın! Bakın ne işe yarıyor

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_muz-kabugunu-makasla-kesi-611.jpg

Muz en sevilen meyvelerden biriyken kabuğu için aynı şey söz konusu değildir. Muz kabuğu genelde çöpe atılır. Oysa muz kabuğu bitkileri çiçek açtıran mükemmel doğal gübredir.​

Evde çiçek açmayan bitkileriniz için muz kabuğunu kullanabilirsiniz. Muz kabuğu bitkiler üzerinde gözle görülebilir bir etkiye sahiptir. Bu meyve potasyum ve diğer birçok besin açısından zengin olduğundan bitkilerde verimli bir sonuç verir.

Çiçek açmayan bitkiler için muz kabuğunu sonbahar ve kış ayında bir kez kullanmak yeterlidir.


MUZ KABUĞU NASIL KULLANILIR?

Muz kabuğunu alın. Daha sonra onları doğrayın.

Bir tencereye su doldurun, kaynatın, kaynayınca kabukları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.

Ocağı kapatın ve tavanın içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklar pişirme suyuyla karıştırılabilir.

Son olarak karışımı süzün ve daha sonra saklayabileceğiniz plastik bir şişeye dökün. Bitkileri düzenli olarak bu suyla sulayın. Çiçek açtığını göreceksiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt