- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Bir atıştırmalık olarak tükettiğimiz bisküvi ve krakerlerin üzerindeki deliklere dikkat ettiniz mi? Gözünüzün önüne getirdiğinizde genellikle minik delikler olduğunu fark edersiniz. Hatta Petibör bisküvilerin üzerindeki 24 deliğin anlamı günün 24 saat olduğunu ifade eder.
KÜÇÜK DELİKLER OLMASAYDI BİSKÜVİLER PATLARDI!Bu minik deliklerin işlevi aslında firmalar için oldukça büyük. Eğer bisküviler delikler olmadan pişirilirse kabarma özelliğine sahip olduğu için düzensiz genişleyerek bisküvilerin patlayıp dağılmasına sebep olur.
HAVA KABARCIKLARININ ŞİŞMESİNİ ENGELLİYOR
Yani bu küçük delikler hamurun hava almasını sağlayarak daha iyi ve gevrek pişmesini sağlar. Aslında tamamen kimyasal bir olaydır. Bisküvi hamurunun içerisinde hava kabarcıkları bulunur.
Fabrikalar da her bisküvi hamuruna özel makine ile delik açılır. Bu sayede bisküviler hem kırılmaz hem de pişerken dağılmazlar.
FAZLA DELİK OLMAMASI GEREKİYOR!
Ancak bisküvilerin üzerine gereğinden fazla delik konulursa bu sefer çok fazla hava alacağı için nemini kaybeder ve kuru bir bisküvi elde edilir. Bu nedenle ne kadar delik atılacağı genelde bisküvinin boyutuna göre belirlenir.
Eğer evde bisküvi veya kraker yaparsanız üstüne 2-3 adet çatal veya bıçak yardımı ile delik açmanız yeterli olacaktır.