Açma Tarifi İ

Katılım
3 yıl 4 ay 23 gün
Mesajlar
297
Tepkime puanı
149
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 1836Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
  • 1 kg un
  • 100 gr şeker
  • 25 gr tuz
  • 100 gr katıyağ
  • 50 gr yaş maya
  • 100 gr sıvıyağ
  • 500-600 ml su
Üzeri için:
  • 3 yumurta sarısı
  • Az miktarda çörek otu

Açma Nasıl Yapılır?

  • Önce tuz, şeker, katı yağ ve sıvı yağı mikserde yoğuruyoruz.
  • Un, maya ve suyumuzu ilave edip hamur homojen bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurları bezelere bölüp yuvarlıyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurları açıp arasına tereyağını koyup sarıyoruz.
  • Bu işlemin ardından son şeklini verip en az 50 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpiştirip 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
  • Hazırladığınız açmaları, şeftali reçeli birlikte servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pofuduk Açma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne çok sert olmalı. Orta kıvamda olmalı.
  • Hamur iyice açılmalı.
  • Hamura son şeklimizi verirken iyi dinlenmeli, yoksa kat kat olmaz
  • Açma hamurunu hazırlarken dinlendirme işlemi oldukça önemlidir. Hem şekil vermeden önce, hem de şekil verdikten sonra üzerini kapatarak dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Mayanın daha çabuk çözülebilmesi için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Açmaların daha yumuşak olması için, bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Açmanın iç harcına lor peyniri, kaşar peynir veya zeytin ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Açma Kaç Kaloridir?
  • Standart malzemelerle hazırlanan açmanın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Açmanın boyutuna göre kalori değeri 250-350 arasında değişebilir. Kaşar peynirli açma ise ortalama 400 kalori civarındadır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt